Champignon-auberginestoof

maandag 19 februari 2024 door Barbara

Voor 4 p. Heerlijk om te eten met orzo en roergebakken paksoi. De hoeveelheden hieronder zijn een indicatie. Ik heb maar wat gedaan met wat ik in huis had….

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 paprika’s
  • 2 lange dunne aubergines
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 gr oesterzwammen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • (olijf)olie om in te bakken
  • 2 takjes tijm
  • Paar salieblaadjes
  • 1 theel bouillonpoeder
  • 100 ml volle rode wijn
  • 1 zak linzen
  • Wat paksoi

Snijdt alle groenten (behalve de paksoi). in stukjes/plakjes en bak 1 voor 1 in een koekenpan. Doe alles in een pan om te stoven. Schenk er wat wijn en eventueel een beetje water bij en laat een half uur zachtjes pruttelen.

Tip: maak dit een avond van tevoren. Het vocht trekt helemaal in de aubergines en er blijft een mooie stoof over.

Roerbak de paksoi “naturel”, met een beetje olie maar zonder kruiden.

 

Geen reacties meer mogelijk.