Rode kool met bier en azijn
woensdag 6 maart 2024 door BarbaraIngrediënten
- 1 rode kool
- 2 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- flinke klont boter of olijfolie
- 1 tl karwijzaad
- 120 ml rode wijnazijn
- flesje bier
Bereiding
- Verhit de boter of olijfolie in de pan.
- Voeg de gesneden ui en de knoflook toe en laat eventjes bakken, tot de boel lekker zacht wordt.
- Voeg dan de boter, de mosterd en het karwijzaad toe.
- Snijd de rode kool in stukjes (keukenmachine snijden)
- Voeg de rode kool toe aan de pan.
- Doe dan ook de rode wijnazijn en de inhoud van het flesje bier bij de kool in de pan.
- Roer alles goed door, breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
- De rode kool mag zo 1,5 uur stoven.