Gefrituurde bloemkool (a la kipnuggets)
zondag 10 maart 2024 door BarbaraTip: bloemkool 2 keer door bloem en beslag halen. Wel een kliederboel maar echt lekker krokant resultaat. (Zelfde soort recept: gentle chef)
Nodig (2 p):
- 250 g bloemkool (beetgaar)
- 300 ml sojayoghurt
- 1 eetl. tomatenpuree
- 2 eetl. witte wijnazijn
- 1 eetl. sojasaus
- 1 theel Knoflookpoeder
- 1 theel Uienpoeder
- 1 theel paprikapoeder
- 0.5 theel Chilipoeder
- 50 g bloem
- 100 g maïzena
- Ca 50 ml water
Frituurpan.
Beslag maken: Maak een beslag van de yoghurt, tomatenpuree, wijnazijn, sojasaus en 1 eetlepel van elk de knoflook-, ui- en paprikapoeder. Voeg ook ½ theelepel chilipoeder toe. Roer er ongeveer 50 milliliter water doorheen, tot een vloeibaar geheel, iets dikker dan pannenkoekbeslag
Bloem-mengsel:
Meng in een andere kom de bloem, maïzena, een theelepel knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Voeg ook een snufje chilipoeder en wat zout toe.
Bereiden: bloemkool eerst door beslag. Daarna door de bloem. 1 keer herhalen (optioneel).
Frituur 5 min..