Gefrituurde bloemkool (a la kipnuggets)

zondag 10 maart 2024 door Barbara

Tip: bloemkool 2 keer door bloem en beslag halen. Wel een kliederboel maar echt lekker krokant resultaat. (Zelfde soort recept: gentle chef)

Nodig (2 p):

  • 250 g bloemkool (beetgaar)
  • 300 ml sojayoghurt
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel Knoflookpoeder
  • 1 theel Uienpoeder
  • 1 theel paprikapoeder
  • 0.5 theel Chilipoeder
  • 50 g bloem
  • 100 g maïzena
  • Ca 50 ml water

Frituurpan.

Beslag maken: Maak een beslag van de yoghurt, tomatenpuree, wijnazijn, sojasaus en 1 eetlepel van elk de knoflook-, ui- en paprikapoeder. Voeg ook ½ theelepel chilipoeder toe. Roer er ongeveer 50 milliliter water doorheen, tot een vloeibaar geheel, iets dikker dan pannenkoekbeslag

Bloem-mengsel:

Meng in een andere kom de bloem, maïzena, een theelepel knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Voeg ook een snufje chilipoeder en wat zout toe.

Bereiden: bloemkool eerst door beslag. Daarna door de bloem. 1 keer herhalen (optioneel).

Frituur 5 min..

 

Geen reacties meer mogelijk.