Palmkool met paddo’s en truffel

zaterdag 10 augustus 2024 door Barbara

De hoeveelheden luisteren niet nauw. Ik heb simpelweg onderstaande gemaakt, omdat ik alle ingrediënten in huis had. En er weer zalige palmkool in het groentenpakket van Natuurboerderij Wittenhorst zat.

Onderstaande was genoeg voor 3p met een salade erbij.

  • Ca 150 gr palmkool (netto, de bladeren zonder de nerven/stelen), grof gesneden
  • 100 gr orzo
  • 2 rode uien in stukjes (of 1, afh hoe groot ze zijn)
  • 3 tenen knoflook in stukjes
  • Een handvol gedroogde paddenstoelen (cepes, eekhoorntjesbrood), aantal uren laten weken en in stukjes snijden
  • 2 grote eetl creme fraiche (homemade vegan)
  • 1 eetl truffeltapenade (merk: urbani)
  • Scheut witte wijn (optioneel)
  • Peper,zout, edelgistvlokken

Fruit de ui en knoflook in een beetje olie aan. Voeg de geweekte paddenstoelen toe. Schep door. Voeg de palmkool toe en roerbak  een aantal minuten. Schep de creme fraiche en truffeltapenade erdoor en maal wat peper en zout eroverheen.

Kook ondertussen de orzo in 4 min gaar. (orzo toevoegen als het water kookt dan hoeft het echt maar paar min te koken, even proberen of ze gaar zijn).

Schep de orzo in de pan bij de palmkool.

Serveren: met wat edelgistvlokken erover.

Je kan dit gerecht makkelijk van te voren maken en opwarmen. Invriezen gaat ook goed, structuur van de kool blijft lekker.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.