Thaise groene currysoep

zaterdag 24 augustus 2024 door Ted

Een romige en pittige soep – en heel simpel om te maken aangezien alle groente (behalve de knoflook uiteraard) rechtstreeks uit de diepvries gebruikt kan worden. Hoeft natuurlijk niet, maar is wel heel erg makkelijk.
Dit wordt bij elkaar zo’n 6 liter soep, dus begin met een flinke kookpan.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 300 gram ui, gesneden
  • 5 tenen knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
  • 3 groente bouillonblokjes (tip: Knorr)
  • 1 kilo bloemkool (in roosjes)
  • 1 kilo broccoli (in roosjes)
  • 2 a 2 1/2 liter water
  • 400 ml kokosmelk (tip: Fairtrade Original)
  • 1 pakje (70 gram) Thaise groene curry pasta (tip: Blue Elephant)
  • 900 gram doperwten

Bereiden

  • Fruit in wat olijfolie, tot de ui begint te kleuren:
    • 300 gram ui
    • 5 tenen knoflook
  • Voeg toe:
    • 1 kilo bloemkool
    • 1 kilo broccoli
    • 3 groente bouillonblokjes
    • 2 a 2 1/2 liter water, zorg dat de groente net niet onder staat
    • 400 ml kokosmelk
    • 1 pakje Thaise groene curry pasta
  • Laat 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe
  • Af laten koelen (duurt een nachtje)
  • Pureer de soep – staafmixer werkt prima
  • Voeg toe:
    • 900 gram doperwten

 

Geen reacties meer mogelijk.