Lasagne met palmkool en paddo’s

zaterdag 28 september 2024 door Barbara

Nodig voor een grote schaal lasagne (mijn grootste glazen. 2 lagen lasagnebladen):

Voor de lasagne:

  • 250 gr palmkool (blad incl nerf)
  • 250 kastanjechampignons
  • Een grote hand gedroogde cepes (laten weken en daarna uitlekken
  • 2 volle eetl truffeltapenade
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • Lasagnebladen
  • Homemade parmezaan van de Gentle Chef

Voor de saus:

  • 400 gr bloemkool (uit de vriezer)
  • 200 ml plantaardige room
  • Ricotta van 1 l sojamelk
  • 2 eetl edelgistvlokken
  • Peper en zout

Voorbereiden:

  • Snij de ui en knoflook in stukjes.
  • Snij de champignons in plakjes.
  • Snij de cepes in stukjes.
  • Verwijder de nerf van de palmkool en snij blad en nerf in stukjes. Doe in 2 schalen.
  • Kook de bloemkool.

Bereiden lasagne:

  • Fruit de ui, knoflook en nerf van de palmkool in een beetje olie in een grote hapjespan.
  • Voeg champignons toe. Laat even meebakken.
  • Voeg de cepes toe en schep door elkaar.
  • Voeg het blad van de palmkool en de truffeltapenade toe en schep door.
  • Laat even doorbakken.

Bereiden saus:

  • In keukenmachine (Magimix) pureer de gekookte bloemkool met de plantaardige room. Voeg de ricotta en edelgistvlokken toe en mix even door.

Opmaken lasagne :

  • Schep wat saus over de bodem van de ovenschaal.
  • Lasagnebladen erover.
  • Laag “palmkool-paddomengsel”.
  • Lasagnebladen
  • Saus
  • Laag “palmkool-paddomengsel”
  • Afdekken met homemade parmezaan

Oven: voorverwarmen op 180 gr. Bakken: 30 min. Na 10-15 min afdekken met aluminiumfolie, anders bakt de kaas te donker.

 

Geen reacties meer mogelijk.