Lasagne met palmkool en paddo’s
zaterdag 28 september 2024 door BarbaraNodig voor een grote schaal lasagne (mijn grootste glazen. 2 lagen lasagnebladen):
Voor de lasagne:
- 250 gr palmkool (blad incl nerf)
- 250 kastanjechampignons
- Een grote hand gedroogde cepes (laten weken en daarna uitlekken
- 2 volle eetl truffeltapenade
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- Lasagnebladen
- Homemade parmezaan van de Gentle Chef
Voor de saus:
- 400 gr bloemkool (uit de vriezer)
- 200 ml plantaardige room
- Ricotta van 1 l sojamelk
- 2 eetl edelgistvlokken
- Peper en zout
Voorbereiden:
- Snij de ui en knoflook in stukjes.
- Snij de champignons in plakjes.
- Snij de cepes in stukjes.
- Verwijder de nerf van de palmkool en snij blad en nerf in stukjes. Doe in 2 schalen.
- Kook de bloemkool.
Bereiden lasagne:
- Fruit de ui, knoflook en nerf van de palmkool in een beetje olie in een grote hapjespan.
- Voeg champignons toe. Laat even meebakken.
- Voeg de cepes toe en schep door elkaar.
- Voeg het blad van de palmkool en de truffeltapenade toe en schep door.
- Laat even doorbakken.
Bereiden saus:
- In keukenmachine (Magimix) pureer de gekookte bloemkool met de plantaardige room. Voeg de ricotta en edelgistvlokken toe en mix even door.
Opmaken lasagne :
- Schep wat saus over de bodem van de ovenschaal.
- Lasagnebladen erover.
- Laag “palmkool-paddomengsel”.
- Lasagnebladen
- Saus
- Laag “palmkool-paddomengsel”
- Afdekken met homemade parmezaan
Oven: voorverwarmen op 180 gr. Bakken: 30 min. Na 10-15 min afdekken met aluminiumfolie, anders bakt de kaas te donker.