Wijnproeverij Zuid-Italie te Blaricum
dinsdag 13 juni 2006 door BarbaraArchidamo, Primitivo di Manduria DOC, Pervini, 2004 -> veel tannines, moet nog liggen
– auberginepuree: heerlijk bij een witte wijn, vond hem niet smaken bij de rode. Rode wijn werd er metalig door
MOI, Primitivo di Mandurai DOC, Vigne e Vini, 2002 -> port-sherryachtige geur, apart, droog verzuurd eiken
– filosigaar met noten en vijgen: te zachte smaak, past niet bij rood. Eerder een bubbelwijn hapje
Papale, Primitivo di Manduria DOC, Vigne e Vini 2002 -> rond, vol zachte tannines, maar vlakke afdronk
– kaasfoccaciahapje: de warme smaak van de kaas met de kruiden, perfect
La Segreta, Rosso IGT Sicilia, Planeta, 2004 (Nero d’Avola, Merlot, Syrah) -> rond, bramen, zachte afdronk, makkelijk
– kaasstengel: heerlijk, het zoute van de ansjovis met het lauwwarme deeg
Chiaramonte, Rosso IGT Sicilia, Firriato, 2003 (Nero d’Avola) ->prima
– pate brulee: te zoet
Sedara, Rosso IGT Sicilia, Donnafugata, 2003 (Nero d’Avola) -> licht mestig, volle zware geur, nog stroeve afdronk
– ansjovis pasta: goed!
Benuara, Rosso IGT Sicilia, Cusumano, 2003 (Nero d’Avola en Syrah)-> heel zwaar, zwarte bessen, juiste hoeveeelheid tannines
– tonijn aubergine zwarte olijven puree: past wel
Don Antonio, Rosso IGT Sicilia, Morgante (Nero d’Avola) 2003
– garnaal met saffraanmayo. Stukje goede oude kaas zou beter passen
Syrah, Rosso IGT Sicilia, Planeta, 2002
– mozarella-ansjovis spiesje. Ansjovis maakt wijn metalig
Harmonium, Rosso IGT Sicilia, Firriato, 2002 (Nero d’Avola) -> vol sterk, juiste tannines, erg fruitig, lange besjesafdronk
Sagana, Rosso IGT Sicilia, Cusumano, 2003 (Nero d’Avola) -> superfruitig! maar buenuara is prijs-pret beter in verhouding
– champignon-blauwe kaas taartje, past goed door warme romigheid
Noa, Rosso IGT Sicilia, Cusumano, 2003 (Nero d’Avola) -> iets stroever door de cab. sauv.
– lamsgehakt met yoghurtdressing: erg lekker
Mille e una Notte, Contessa Entellina DOC, 2002 ((Nero d’Avola en 10% autochtone druiven) -> prijskwaliteit te duur
– lamabrikozenspiesje: super!