Trio van haring
zondag 2 juli 2006 door BarbaraPerfect passend bij het seizoen en het weer: een trio van haring. Daarbij een koele sauvignon blanc.
Voorgerecht voor 4 personen:
Haring met bietjes:
– 2 haringen, in kleine blokjes
– 1 klein gekookt bietje, in kleine blokjes
– 2 eetl zilveruitjes
– beetje dille
– beetje peper
Alles door elkaar scheppen. 4 kleine stenen of glazen bakjes bekleden met plasticfolie en “haringmengsel” erin scheppen. Goed vastdrukken. Laten staan tot gebruik.
Haring met bieslook:
– 2 haringen, in stukjes
– 1/2 eetl limoensap (of citroen)
– 1/2 eetl kappertjes
– 1 1/2 augurk
– 1/2 eetl gehakte peterselie
– versgemalen peper
Alles door elkaar scheppen. In bakjes doen zoals hierboven beschreven.
– 1/2 bekertje creme fraiche (125 ml)
– 1/2 eetl bieslook geknipt
Mengen en schepje op het “timbaaltje” doen zodra je die op het bord hebt gestort.
Haring met appel:
– 2 haringen, in kleine stukjes
– 1/4 zachtzure appel, in kleine stukjes
– 1/2 eetl citroensap
– 1 bosuitje, in ringetjes
– 1 1/2 eetl Apfelkorn
– 1/2 eetl creme fraiche
Citroensap over appel sprenkelen. Haring, appel, bosuitje, 1 eetl Apfelkorn, 1/2 eetl creme fraiche door elkaar scheppen. Schep dit in kleine glaasjes of amuselepels. (genoeg voor 8 lepels of 4 glaasjes)
woensdag 4 juli 2007 om 19:59
[…] Makreelmousse in cupjes (recept x 1) Zalmmousse in cupjes (recept x 1) Haring met appel op amuselepel (recept x 3) Sushi (5 kopjes rijst) Hoofd Watermeloensalade (recept x 1) […]
dinsdag 25 november 2008 om 19:01
[…] Gevulde glaasjes: “haringappelâ€en “tomaattruffelroom†Rauwkost met dippies Sushi Tempura garnalen Tortilla’s met […]
zaterdag 1 januari 2011 om 21:16
[…] glaasjes: haringappelen “tomaatricotta” Rauwkost met dippies Sushi Tortillas met zalm/roomkaas en met […]