Tiramisu met advocaat
maandag 24 augustus 2009 door BarbaraEen werkelijk goddelijke combinatie!!!
Nodig voor 4 personen:
250 gr mascarpone
1 zakje vanillesuiker
2 dl advocaat
1 ¼ dl slagroom, lobbig geklopt
Pakje lange vingers
1 dl. Sterke koffie
30 g. geschaafde amandelen
geschaafde witte chocolade
Klop de mascarpone luchtig met de suiker en de advocaat.
Spatel de lobbige slagroom erdoor.
Doop lange vingers in de koffie en leg ze op de bodem v.d. schaal
Verdeel het roommengsel erover 3 a 4 uur opstijven in koelkast
Voor serveren geroosterde amandelsnippers erover strooien en geschaafde witte chocolade.
Drink hierbij een glas gekoelde Moscato d’Asti!
Voor een taart (26-28 cm doorsnede en 16 stukken) extra nodig: 4 blaadjes gelatine
Neem bovenstaand recept x 2.
– week de gelatine in koud water
– verwarm een beetje advocaat in de magnetron
– knijp de gelatine uit en roer deze door de hete advocaat
– voeg dit mengsel door de “mascarponeadvocaatroom”
Vet een springvorm in. Doop de lange vingers in de koffie en bedek de bodem hiermee. Schep een laag room erover, weer een laag lange vingers en een laag room. Bestrooi met witte choco schaafsel en laat een paar uur in de koelkast opstijven.