Hemelse sneeuw

woensdag 5 juli 2006 door Barbara

Een werkelijk hemels dessert, ook voor de beginnende geitenkaaseter. (4 p)

125 gr zachte geitenkaas met honing (AH) en als er geitenkaasliefhebbers bij zitten, dan helft met honing en helft gewone zachte geitenkaas
150 gr mascarpone
100 ml slagroom
80 gr witte chocolade
75 gr blanke rozijnen
200 ml witte port

Witte choco met 2 eetl. slagroom in pannetje voorzichtig smelten. Geitenkaas erbij voegen en iets zacht laten geworden. Af laten koelen. Rest van de slagroom lobbig kloppen en samen met mascarpone door mengsel scheppen. In koelkast laten opstijven, ca. 3 uur.

75 gr blanke rozijnen met 200 ml witte port laten wellen (dagje laten staan, of even verwarmen in de magnetron). Daarna rozijnen met port verwarmen en er een sausje van maken. Je kunt er een klein beetje allesbinder in doen.

Met ijsschep 1 bolletje per persoon op bord scheppen, rozijntjes erover en erbij een glaasje Chateau de Fesles, Bonnezeaux 1997 of goedkoper alternatief Torres d’Oro (Gall&Gall). In ieder geval een witte dessertwijn.

Goddelijk!!!

hoeveelheid bij 250 gr mascarpone (6p):
250 gr mascarpone
200 gr geitenkaas (150 honinggeit en 50 neutrale geit (bettine blanc))
160 ml slagroom
130 witte choco

 

3 reacties op “Hemelse sneeuw”

  1. Wijnen 5 / 10,--- Barbara Culinair zegt:

    […] Dessert/portTorres Moscatel Oro (Gall&Gall) 7,99- een echt heerlijke dessertwijn. Niet te zoet, maar volledig met smaak van gedroogde rozijntjes. Werkelijk perfect bij de "Hemelse Sneeuw" […]

  2. Kiwi & Aussi Wines-- Barbara Culinair zegt:

    […] Vat 5, Botrytis Smillion, 2005, Aus: 1e slok….gedroogde rozijntjes, perfect bij de “Hemelse Sneeuw“. Zoetere semillion dan de Miranda (zie 29 nov). Deze past dus beter bij echte desserts en de […]

  3. Ik en de anderen – diner 15 januari 2011-- Barbara Culinair zegt:

    […] Erbij doperwtenfetamuntsalade en tomaten met mozzarella/basilicum. En als klapper de geweldige hemelse sneeuw met een glaasje Torres Moscatel d’Oro. Was weer […]