Italiaans uit de vriezer
zaterdag 10 oktober 2009 door BarbaraStel je hebt geen zin om boodschappen te doen en eigenlijk niets in de koelkast, dan is dit een recept om in 20 min. een geweldige Italiaanse maaltijd tevoorschijn te toveren! O.K. je moet wel enigszins je vriezer op orde hebben. Daarmee bedoel ik: zorg dat je altijd wat bakjes zelfgemaakte tapenades, pesto en wat vlees in de vriezer hebt.
Nodig voor 2 personen:
– 200-300 gr varkenshaas (voorverpakt uit de vriezer) of varkenslapjes
– paar plakjes kaas
– paar plakjes rauwe ham (of gekookte ham, of spek, of….)
– cocktailprikkers
– rubber hamer en plastic folie
– scheutje marsala
– (room)boter
– pastadeeg (van 100 gr bloem + 1 eetl olijfolie + 1 ei)
– zelfgemaakte pesto (uit de vriezer)
– eventueel: doperwten, of andere groente die je in de vriezer hebt. Of maak een salade erbij
Bereiden:
– leg het vlees op een snijplank en dek af met plastic folie. Sla plat met de rubber hamer
– leg op elke stukje een plakje ham en kaas en vouw het geheel dubbel (rol op als dat kan) en steek vast met een cocktailprikker
– maak pastadeeg en draai hier tagliatelle van
– bak het vlees in de boter ca. 7 min en blus af met marsala
– kook de pasta in kokend water ca 1-2 min.
– leg vlees op een bord en kook het restje in de pan in tot een sausje
Serveren:
Op een bord: stukje vlees, saus erover, pasta erbij met een schep pesto erover
Zo heb je met “niets in huis” in 20 min. een zalige maaltijd op tafel staan waar menig Italiaans restaurant jaloers van kan worden 🙂
Bon appetit!!!