Ouderwetse bitterkoekjespudding

zondag 11 oktober 2009 door Barbara

maar vroeger was alles…..

Toen maakte ik nog wel eens bitterkoekjespudding. Dat wilde ik vandaag voor een dineetje weer eens maken…..dus naar AH (enige winkel in Almere Haven die op zondagmorgen om 9.00 open is) om de ingrediënten te halen. Alleen “bitterkoekjes-griesmeel-pudding”  te krijgen…. Gelukkig liet Dr.Oetker.nl weten dat de gewone “bitterkoekjes-kook-pudding”  toch nog bestaat! Alleen dus niet bij AH. Ze hadden tot mijn verbazing nog wel de “saroma”  en “klopklop” , ook nostalgisch. Dus dan maar bitterkoekjes-griesmeel-pudding gemaakt en gelukkig was deze ook erg lekker!!!! Maar ik ga nu toch maar de supermarkten af om ouderwetse bitterkoekjespudding in te slaan! En de roompudding, want ook die was niet te koop bij Appie.

Nodig voor 6-8 personen:
– 2 pakjes bitterkoekjespudding (griesmeel of gewone :-))
– 1 l melk
– 1 pak bitterkoekjes
– wat amaretto (eventueel)
– slagroom

Bereiden:
– kook de melk en voeg de puddingmix toe, laat zachtjes 3 min doorkoken (roeren ivm kans op aanbranden!)
– breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en sprenkel er wat amaretto over (houdt per persoon 2 bitterkoekjes achter!)
– schenk de pudding in een natgemaakte schaal (schaaltjes, vormpjes)
– schep de gebroken bitterkoekjes erdoor en laat ca 3 uur opstijven
– stort de pudding op een bord, versier met slagroom en de achter gehouden bitterkoekjes

 

Geen reacties meer mogelijk.