Frisse kwarktaart
maandag 28 maart 2011 door BarbaraRecept voor een kwarktaart zonder die vieze koekjesbodem of teveel slagroom waardoor het zo’n warme, zware volle taart wordt…
Nodig voor 1 aardbeien kwarktaart (springvorm ca 24-26 cm):
2 bakjes magere kwark
een halve liter melk
2 pakjes saroma aardbei
1 blik aardbeien
12 blaadjes gelatine
1 pak lange vingers
Bereiden:
Gelatine in een glas koud water laten weken.
Saroma kloppen met de melk. (ps: saroma is nu van Dokter Oetker, het heet nu kloppudding oid)
Sap uit het blik aardbeien verwarmen (niet koken!). Gelatine uitknijpen en erin laten oplossen.
Kwark door saroma mixen/roeren.
Gelatine-vruchtensap erdoor roeren.
Aardbeien, uit blik, erdoor roeren.
Springvorm invetten en bodem bedekken met lange vingers.
Kwarkmengsel voorzichtig op de lange vingers scheppen (voorzichtig, anders gaan de vingers zweven!).
Zet een paar uur in de koelkast
VARIATIE:
Vervang de aardbeien uit blik door andere fruitsoorten, vervang de aardbeiensaroma door andere smaakjes.
Boerenjongens / bitterkoekjes-kwarktaart:
Neem dezelfde ingredienten als hierboven. Vervang de aardbeiensaroma door 2 vanillesaroma. En ipv blikje aardbei neem je: 16 bitterkoekjes en 2 dl boerenjongens. Snijdt de bitterkoekjes in kleine stukjes (in 4en). Verwarm wat van de brandewijn uit de boerenjongens en laat daar de gelatine in oplossen.
Taart maken: boven invetten en bedekken met lange vingers. Schep er woorzichtig het kwarkmengsel op. Verdeel de helft van de bitterkoekjes en de boerenjongens erover. Weer een laag kwark. De rest van de bitterkoekjes en boerenjongens erover en laatste beetje kwark erover.
Erbij: een glaasje dessertwijn, bijv. Sauternes, Cordier, 2006. En een paar verse bitterkoekjes (die van AH zijn erg lekker, niet te hard). Succes verzekerd!!!!