Kwarkbrood
woensdag 5 juli 2006 door BarbaraEen zalig alternatief voor cake, met minder boter en suiker.
125 gr boter
100 gr suiker
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
150 gr kwark
250 gr zelfr. bakmeel
100 gr bloem
125 gr rozijnen (wellen in water of likeur, bijv amaretto)
boter, suiker, eieren, vanillesuiker kloppen als cakebeslag
kwark erdoor scheppen
bloem en zelfr. bakmeel erboven zeven en erdoor scheppen (kneden)
gewelde rozijnen erdoor scheppen
Mengsel in ingevette cakevorm scheppen. Oven 175 gr en 50 min
Je kunt er ook muffins van maken (ca 8 stuks). Dan is de oventijd 25 min. Tip voor muffin, doe er per muffin 1 stuk in:
- witte chocolade of paaseitje of chocotoff
Koolhydraatarm alternatief:
125 gr boter
30 druppels stevia (zoetstof)
2 eieren
een eetl vanille-essence
150 gr kwark
150 gr atkins gebakmix
100 gr amandelmeel
150 gr rozijnen (wellen in likeur, bijv amaretto)