Ravioli met spinaziericottavulling
donderdag 6 juli 2006 door BarbaraEr bestaan heel veel basisrecepten voor pasta. Ik gebruik altijd onderstaande. Tip: deeg wat je over hebt kun je prima invriezen. Je kunt ook het deeg een paar uur van te voren maken en in een boterhamzakje in de koelkast laten liggen.
Pasta: (4p)
400 gr bloem
4 eieren
4 eetl olijfolie
2 theel zout
Alles mengen en tot deegbal kneden. In boterhamzakje doen en een half uur in de koelkast laten rusten.
Vulling:
300 gr spinazie (diepvries, NIET a la creme)
300 gr ricotta
2 eigeel
peper en zout
Alles mengen
Bereiden: pastavellen maken dmv pastamachine, vulling erover verdelen, vel erover en met raviolivormpje ravioli's uitsteken. Let erop dat je de boel met bloem bestuift, anders drogen ze uit of gaan ze plakken. Ravioli's in zout water 5-7 min koken. Serveren met verse pesto en geraspte parmezaan.