Roomkwark met bevroren fruit
zaterdag 26 december 2009 door BarbaraDit mengsel smaakt echt als zelfgemaakt yoghurtvruchtenijs en je hebt er geen ijsmachine bij nodig, hartstikke handig!
Nodig voor 8 personen (als sjiek dessert):
1 bak kwark (goedkoopste naturel kwark)
1/2 bakje crème fraîche
flinke scheut crème de cassis (de echte uit Dijon en dus geen zwarte bessen likeur oid)
bakje bevroren bosbessen (vriezer AH)
bakje bevroren frambozen (vriezer AH)
8 grote merengues
Roer de kwark, crème de cassis, crème fraîche door elkaar. Roer het fruit erdoor. Laat 5 of 10 min staan, dan bevriest de kwark ook een beetje. Leg op een bord een merengue en schep er een flinke schep kwarkmengsel op, eet smakelijk!
Voor 4 personen als door de weeks zalig niet zoet toetje:
ingrediënten zoals hierboven, maar dan zonder merengue