Culinaria Amsterdam
zaterdag 8 juli 2006 door BarbaraVolgens Judith van Coblijn
Landskroon (Hoek Wijde Heisteeg / singel (net achter het spui, lieverdje)
Koeken! van appelgebak (niet standaard zoals we dat in Nederland kennen) tot wafels met honing en caramel / koffie. In de zomer ambachtelijk roomijs.
->daarna: brug over, straat doorlopen, brug over en dan kom je bij:
Pompadour (Huidenstraat 12)
De meest heerlijke handgemaakte bonbons (kost wat, maar dan heb je ook wat!), florentiner koeken (cassata en sinaasappel, cassata vind ik de lekkerste), allerlei gebakjes, ingelegd fruit (het rijpingsproces duurt een half jaar) en fantastische chocoladehagelslag.
Kef Kaas (Marnixstraat)
Uitgebreid assortiment kazen en nog eens kazen, de geur komt je buiten al tegemoet!
Zuurkraam (op de Albert Cuypmarkt)
(vanaf de van Woustraat aan je rechterhand, ongeveer in het midden)
Goed assortiment met bijvoorbeeld sud n sol tomaatjes (super in allerlei salades, sandwiches enzovoorts)
De Leeuw, Amsterdamse Zuurhandel (Vrijheidslaan 78)
Eigen ingelegde augurken, Amsterdamse uien, zelfgemaakte picallily. Niet open op zaterdag! (sabbath) wel op zondag
Sal Meijer broodjesshop (Scheldestraat)
Gemberbolus en broodje warm vlees om lekker te lunchen (geen boter op je brood en vooral geen glas melk bestellen!)
Klik hier voor een printbare plattegrond van Amsterdam centrum, zodat je al deze adresjes kunt aflopen!
zondag 25 februari 2007 om 15:36
En haal dan meteen op de Nieuwezijds Kolk 33 (hoek nieuwezijds / niewezijds kolk) carot cake en capuchino/espresso. Drink je meteen nooit meer koffie van pads…. Ook ontbijt met bagel is daar lekker! Beste kopje koffie van Amsterdam!
Oh ja: van ouds het staat Sal Meijer bekend om zijn broodje halfom met zelfgemaakte mosterd… Daar rij ik voor om!
By the way: kunnen jullie Amsterdam verlaten zonder een goede Roti te hebben gegeten bij een surinaams eethuis?