Winters torentje van knolselderij en paddo’s
zondag 11 april 2010 door BarbaraEen recept van Renee:
Het had wat geëxperimenteer nodig, maar bij deze presenteer ik jullie een winters torentje van knolsnelderijpuree en paddestoelen.
Als voorgerecht met wat rucola; als hoofdgerecht lekker met wat groentes of een groene salade.
Voor 2 personen:
-verse lasagna bladen (of zelf gemaakte pasta), steek hieruit 3 rondjes per torentje.
-ongeveer een halve knolselderij, in kleine stukjes snijden
-1 prei, alleen het witte deel (groen mag ook, maar levert wel wat twijfelachtige kleur op in de puree…..)
-250 gram paddestoelen, in kleine reepjes snijden
-bouillon
-el creme fraiche of andere room
-olie/boter
-peper en zout naar smaak
-als garnering naar smaak of naar aanwezigheid: rucola, geschaafde parmezaanse kaas, een toefje peterselie, of …..
-ronde steekvorm of een cirkel van aluminiumfolie
Verwarm de boter of olie in een pan. Fruit de prei, en voeg de knolselderij toe. Het geheel zo’n 2 minuten omroeren.
Voeg de (krachtige) bouillon toe. Zo’n 15 minuten koken, of tot het gaar is.
Bak ondertussen de paddestoelen en kook de pastarondjes gaar.
Giet de prei en knolselderij af en pureer het geheel vervolgens. Creme fraiche en evt peper en zout toevoegen.
Nu kan het stapelen beginnen:
laagje puree, pastarondje, paddestoelen, pastarondje, puree, pastarondje, paddestoelen, garnering.
Eet smakelijk!