Citruskip van de barbeque
zondag 11 april 2010 door BarbaraTijdens onze Nieuw-Zeeland vakantie hebben we een paar nachten geslapen aan de “Kai-Iwi-Lakes”, huisje in het bos, met (zoals overal) een barbecue. Daar ging dus de citruskip op, zomaar niet voorgegaard, gewoon volgestopt met citroen/sinaaappels op de barbeque! Een uur continue draaien en je hebt een zalige kip!
Bereiden, voor 1 kip, de avond van te voren:
0.5 cup vegetable or olive oil.
3 chopped lemons, or oranges (no need to remove seeds).
0.25 cup freshly squeezed citrus juice.
0.5 chopped fresh green onions.
0.25 cup freshly chopped parsley or cilantro.
1 tsp pepper
If using oranges, a few tablespoons of freshly minced ginger are a nice addition.
0.5 tsp salt or 1 tablespoon soy sauce.
Combine ingredients and pour over cut chicken pieces in Ziploc bag.
Cool until needed, one hour to overnight.
BBQ or oven 180C for 1 hr and 220C for 0.5 hr
Turn frequently