Hamburgers met paprikatopping

zondag 25 juli 2010 door Barbara

De combinatie van het zoetige van de paprika’s en gebakken knoflook met het zure van de citroensap is werkelijk zalig! Deze paprikatopping smaakt ook zalig op een stukje brood of bij gebakken kip, of bij portabello’s (met b.v. geitenkaas)…..

Nodig voor de paprikatopping (4p):
3 geroosterde paprika’s (pot)
2 teentjes knoflook
1 eetl verse tijm
1 eetl citroensap
2 eetl italiaanse olijvenmix (potje AH) (olijven hoeven er niet in, mag wel)

Bereiden:
Bovengenoemde ingrediënten fijnsnijden en in 1 eetl olijfolie fruiten. Citroensap op het laatst toevoegen.
Kan koud of warm geserveerd worden.

Nodig voor hamburgers:
500 gr rundergehakt
1 ei
beetje paneermeel
2 eetl olijven in kleine stukjes

Bereiden:
alles mengen en hamburgers bakken op de barbecue of in de pan.

 

1 reactie op “Hamburgers met paprikatopping”

  1. Aubergine “chips”-- Barbara Culinair zegt:

    […] Een geweldig gerecht bij tapas, of bijvoorbeeld een zelfgemaakte hamburger, zoals deze (klik) […]