Aubergine “chips”

zondag 15 augustus 2010 door Barbara

Een geweldig gerecht bij tapas, of bijvoorbeeld een zelfgemaakte hamburger, zoals deze (klik)

Voor 2 personen (hoofdgerecht met een salade, of hapjes als onderdeel van tapas voor 4 tot 6p):
2 aubergines
3 tenen knoflook
2 handen verse oregano (of 3 eetl gedroogde)
2 eetl gedroogde koriander
olijfolie
zout

Bereiden:
Snijdt de aubergines in dunne plakjes, hoe dunner hoe beter!!! (snijmachine 4 mm)
Snijdt de knoflook in hele kleine stukjes

Pal 2 bakplaten en leg daar alufolie op of een siliconenvel. Smeer in met olijfolie. Daarover de helft van de oregano, koriander en wat zout. Dan de aubergineplakjes erop. Sprenkel daar olijfolie over en verdeel de rest van de oregano en koriander erover. Verdeel de knoflook over de platen.

Oven 200 graden, 20 min, halverwege de plakjes keren.
Daarna nog ca 10 min met gril op hoogste stand. Wissel de platen af en blijf erbij!

Perfecte auberginechips voor bij hapjes!!!

 

1 reactie op “Aubergine “chips””

  1. Vegetarisch genieten deel 2-- Barbara Culinair zegt:

    […] – Auberginechips – Kleine tomaatjes uit de oven – Salade van gegrilde paprika’s, blue d’auvergne en komkommer […]