Aubergineschotel met coppa
vrijdag 3 september 2010 door BarbaraGeen zin om boodschappen te doen, “niets in huis” en toch met de inhoud van de koelkast deze zalige ovenschotel bereid! Voorbereiden: 5 min en lekker!!!!
Nodig voor 4p:
4 aubergines
2 handen verse kruiden (basilicum, tijm oregano uit eigen kruidentuin) of 2 eetl diverse gedroogde kruiden
belegen kaas in plakken (of mozzarella, of feta)
1 pakje coppa (of parmaham, of salami)
1 doosje champignons
olijfolie
Bereiden:
aubergines in dikke plakken snijden en de helft op de boden van een grote ovenschaal leggen
besprenkelen met olijfolie
kruiden erover verdelen
champignons in plakken erover verdelen
verdeel de coppa erover en bedek met een laag kaas
2de laag aubergines erop, besprenkel met olijfolie en bedek ook deze met een laag kaas
Schaal in de oven op 180 graden, 45 min. Let op: halverwege afdekken met alufolie als de kaas te bruin wordt.
Eet smakelijk!!
ps: er komt best wat vocht uit de aubergines en champignons. Je kunt, als je tijd en zin hebt, beide ook eerst bakken en dan pas in de ovenschaal doen. Hoeft niet, kan wel 🙂