De Kemphaan – Almere
zaterdag 22 juli 2006 door Barbara(klik hier voor de eerste recensie over de Kemphaan)
Met Mathijs en Renee bij de Kemphaan gegeten: warme, zwoele zomeravond. Door de onweersdreiging ’s middags werd het eten binnen geserveerd. Wij zaten aan de “Chef’s table”, naast de keuken en daar waaide het heerlijk door. Dus prima vertoeven. Aperitief en koffie hebben we wel lekker op het terras gedronken.
Amuse: komkommerperendrankje met romatomaatje
Crostini met auberginepuree en mozzarella
– Falerio, Saladini Pilastri, 2001, Italie. Romig, maar met sherrydroogte. Werd redelijk warm geserveerd en dat kwam de smaak helemaal ten goede!
3 kleuren koude tomatensoep (groen rood en geel)
Iedere kleur smaakte echt anders! Erg lekker.
Op de huid gebakken heekfilet met worteltjes (V: gegrilde blauwe kaas met geroosterd broodje)
Ik houd helemaal niet van gekookte worteltjes ->te zoet. Maar de Kemphaan had ze erg lekker gemaakt: met karwijzaad, daardoor kregen ze een anijsachtige smaak.
– Chateau d’Angles, Languedoc. Licht zuurtje, beetje appel, kruidig
Makreelfilet in knapperig jasje en risotto (V:courgette in hetzelfde jasje)
Chardonnay, Chili, 2003. Romig, hout. Echt chardonnay nieuwe wereld
Kalfsfilet met lenteuitjes (V: “eierfantasie”)
– Rimmele Cuvee Rot (Spatburgunder en Regent). Lichte rode wijn, geen tannines, bramen en vanille. Verrassend lekker!
Kaasplankje
– Port
Bananentaartje, zelfgemaakt rozijnen sorbetijs en frambozensap
– Cuvee Julie, Jurancon Moelleux. Zalige franse witte dessertwijn
Espresso met friandises