Thaise bouillonfondue (vegan)

dinsdag 8 augustus 2006 door Barbara

Een verrukkelijke fondue met zalig overblijfsel! Onderstaand is voor 2 keer (2 l). Kan je 1l gebruiken voor fondue of hotpot-bbq en 1 l invriezen voor de volgende keer. Laat de peper en citroengras er gewoon in, als je deze invriest.

Voor de bouillon

  • 4 geperste teentjes knoflook
  • 2 rode peper in dunne reepjes (of 1 theel chilipoeder)
  • 2 gekneusde stengels sereh
  • 2 l warme groentenboullion (Knorr poeder 4 eetl of 4 blokjes)
  • 1 blik, 400 ml kokosmelk (bio+, blik 400 ml)
  • Optioneel: 1 steranijs (op 2 liter, 1 steranijs!)

*Let op, kokosmelk uit blik bio+ is echt heel dik. Bijna volledig kokosroom/boter en slechts beetje kokoswater. Je kan er dus ook wat minder indoen. Ander goed merk is Fairtrade.

Alles in een pan doen en even laten pruttelen. Minimaal halve dag van te voren bereiden. De citroengras moet lekker intrekken. Beste is ’s morgens bouillon maken en ’s avonds eten.

Om te fonduen
Champignons (rauw)
Broccoli (voorgekookt)

Bloemkool

Bleekselderij (voorgekookt)
Paprika (rauw)
Gamba’s (voorgekookt is het lekkerste)
Gehaktballetjes, van de Gentle chef
Prei (grote stukken, 15 min erin. of voorgekookt)

Tip: maak fondue x 2 en vries de helft in.

Tip 2: bak de groentes in de oven

Bouillon bewaren na het fonduen. Dit is een zalig soepje!!!

 

Geen reacties meer mogelijk.