Gestoofde lamsbout met marsala
zaterdag 2 september 2006 door BarbaraEen zalig recept, makkelijk als je eters hebt…lekker laten sudderen. Of gewoon samen met een goed glas rode wijn.
2 kilo lamsbout (in 4 stukken van de (islamitische) slager)
½ bol knoflook in plakjes
3 uien in grote stukken
¾ eetl chilivlokken (paprikavlokken), of een halve spaanse peper in reepjes
200 ml marsala (of witte port)
200 ml kippenbouillon
Peper, zout
½ venkelknol in plakjes
2 stengels bleekselderij in plakjes
4 takjes salie
Nodig: hapjespan of braadpan
Lamsvlees in olie aanbraden en peper en zout erover strooien. Lam uit pan halen.
In de pan: knoflook en ui zachtjes verwarmen. Bleekselderij en venkel toevoegen en omscheppen. Marsala, kippenbouillon, salie en chilivlokken toevoegen. Even laten pruttelen. Lam er weer in zetten en 1 uur heel zachtjes laten stoven -> mag net beetje pruttelen.
Erbij een stevige rode wijn: chateuneuf du pape, zuid-italiaanse primitivo, zuid-afrikaanse of australische shiraz, chileense cabernet sauvignon.
Eet smakelijk!!!!