Peposo della Impruneta – peperstoof

zaterdag 21 oktober 2006 door Barbara

Geweldig simpel en giga lekker gerecht! Maak het, in de vriezer, en dan heb je te allen tijde een zalige maaltijd klaar!

1 kg runderlappen in kleine stukjes
8 grote knoflooktenen, ongepeld!
2 theel grof gemalen zwarte peper
1/2 runderboullion blokjes
1 fles rode kruidige wijn (bijv, spaanse, zuidelijke rhone, of italiaans)

Doe alles in een grote ovenschaal met deksel op 120 graden, 4 uur. NIET voorverwarmen. Daarna 1 uur met deksel half van de schaal in de oven laten staan, zelfde temp.
Vlees uit de pan halen, vocht inkoken tot ongeveer de helft.
Beetje zout en 1/2 runderboullion blokje toevoegen.
Vlees weer in de pan.
Eten met brood of home made tagliatelli en gegratineerde venkel.

Alternatief: wild zwijn ipv rund

Erbij een volle zware rode wijn.

 

1 reactie op “Peposo della Impruneta – peperstoof”

  1. Verjaardagsdiner 2007-- Barbara Culinair zegt:

    […] Hoofdgerechten:-    toscaanse  chocovarkens- en peperrunderstoof-    met pecorino gegratineerde courgette-    gebakken venkel-    zoetzure balsamico uien-    vega -> uientaartje met geitenkaas en "pruimenjam"Het uientaartje was werkelijk super! De rest had ik al eerder gemaakt en wegens succes nogmaals :Erbij: Montebello 2003 […]