Peposo della Impruneta – peperstoof
zaterdag 21 oktober 2006 door BarbaraGeweldig simpel en giga lekker gerecht! Maak het, in de vriezer, en dan heb je te allen tijde een zalige maaltijd klaar!
1 kg runderlappen in kleine stukjes
8 grote knoflooktenen, ongepeld!
2 theel grof gemalen zwarte peper
1/2 runderboullion blokjes
1 fles rode kruidige wijn (bijv, spaanse, zuidelijke rhone, of italiaans)
Doe alles in een grote ovenschaal met deksel op 120 graden, 4 uur. NIET voorverwarmen. Daarna 1 uur met deksel half van de schaal in de oven laten staan, zelfde temp.
Vlees uit de pan halen, vocht inkoken tot ongeveer de helft.
Beetje zout en 1/2 runderboullion blokje toevoegen.
Vlees weer in de pan.
Eten met brood of home made tagliatelli en gegratineerde venkel.
Alternatief: wild zwijn ipv rund
Erbij een volle zware rode wijn.
zondag 4 februari 2007 om 19:41
[…] Hoofdgerechten:- toscaanse chocovarkens- en peperrunderstoof- met pecorino gegratineerde courgette- gebakken venkel- zoetzure balsamico uien- vega -> uientaartje met geitenkaas en "pruimenjam"Het uientaartje was werkelijk super! De rest had ik al eerder gemaakt en wegens succes nogmaals :Erbij: Montebello 2003 […]